Hoefschool

Opleiding tot professioneel hoefverzorger: als je meer wil leren

Ben je helemaal besmet met het zelf-bekappen-virus en wil je ook paarden van andere mensen gaan bekappen? Dan is er de mogelijkheid om in te stromen in de opleiding tot professional. Dit is een intensief en breed georiënteerd, maar zeer persoonlijk coaching traject van ongeveer anderhalf jaar. In deze tijd leer je naast het bekappen van een ‘gewone’ hoef ook over het oplossen van hoefproblemen en moderne hoefbeschermingsmethoden zoals hoefschoenen en plakbeslag.

Nieuw: cursus zelf bekappen op Hoefschool Klaas Feuth

Naast de opleiding tot professioneel hoefverzorger bied ik nu ook cursussen voor mensen die de hoeven van hun eigen paard willen gaan bijhouden. Onderscheidend hierin is dat de cursus gebaseerd is op ruim 15 jaar bekapervaring in de praktijk. Nog altijd sta ik zelf dagelijks onder de paarden. Ik heb mij gespecialiseerd in hoefproblemen en begeleid paarden die revalideren van ernstige hoefproblemen in mijn hoefrevalidatiefaciliteit. Daarnaast heb ik vele jaren ervaring met alternatieve hoefbescherming.

De cursus bestaat uit twee modules. De eerste module is bedoeld voor beginners zonder enige ervaring. We beperken ons die dag tot kadaverhoeven. De tweede module is verdiepend en hierin komt het werken met levende paarden aan bod. Het is in deze module mogelijk om je eigen paard mee te nemen, zodat je voor jouw paard specifieke tips en advies krijgt.

Opleiding Professioneel bekapper

Deze opleiding bestaat uit een maatwerktraject. De kennis en expertise van Hoefspecialist Klaas Feuth is in een kleinschalig, persoonlijk en zeer praktijkgericht coaching traject gegoten.

Hoefschoen passer

Wilt u als hoefsmid of hoefprofessional uw dienstenaanbod uitbreiden met hoefschoenen? Volg dan bij ons een training tot hoefschoenpasser. Alle mogelijke modellen komen aan bod.


Cursus

Bij ons op locatie verzorgt Hoefspecialist Klaas Feuth met regelmaat een dagcursus bekappen. Zowel voor beginnende bekappers als voor de gevorderde hoefprofessional zijn cursussen te volgen.

Gastdocent

Hoefspecialist Klaas Feuth heeft ruime ervaring als spreker en gastdocent. Bent u op zoek naar een professioneel verzorgde gastles of lezing? Daarvoor kunt u contact met ons opnemen.

Prive les

Onder begeleiding zelf of samen met een vriend of vriendin je eigen paard bekappen? Ook dat is mogelijk.
De prijs hangt af van de wensen. Neem contact op om een les af te spreken: info@hoefgezondheid.nl

Bekappen Module 1

€95

Per Persoon

Bekappen Module 2

€150

Per Persoon

Hoefschoen passer

€185

Per Persoon

Machinaal bekappen

€115

Per Persoon

Plakken en Lijmen

€225

Per Persoon
Geen evenementen gevonden!

FAQ

Tijdens de cursus kan je gebruik maken van de gereedschappen en materiaal van de hoefschool. Het is natuurlijk ook mogelijk om eigen gereedschap mee te nemen, leuk zelfs, zo kunnen we diverse gereedschappen vergelijken.
Tijdens, voor en na de cursus is het mogelijk om via de hoefschool gereedschap aan te schaffen.
Wel is het aan te raden om zelf handschoenen mee te brengen en natuurlijk kleding die vies mag worden/kapot gaan.