Hoefrevalidatie

In de dagelijkse praktijk kom ik regelmatig situaties tegen waarin de ambulante behandeling van paarden met een hoefprobleem niet mogelijk of onwenselijk is. Precies voor deze paarden ben ik met mijn vrouw een hoefrevalidatiefaciliteit gestart. Natuurlijk zijn er paardenklinieken, maar deze zijn niet gespecialiseerd in revalidatie/rehabilitatie bij hoefproblemen. Klinieken bieden meestal geen mogelijkheden voor langdurige opname. De behandeling is erop gericht zo snel mogelijk de symptomen van de ziekte te bestrijden, zodat het paard zo snel mogelijk weer naar de eigen stal terug kan. Veel hoefproblemen kennen echter een onderliggende oorzaak. Met een gedegen revalidatie kan de onderliggende oorzaak worden aangepakt, waardoor de kans dat het hoefprobleem weer terugkeert, wordt verminderd. De behandeling van een paard met een ernstig hoefprobleem vraagt om een gerichte, goed onderbouwde specialistische aanpak. De paardenhoef is dynamisch en reageert sterk op de leefomgeving en leefomstandigheden van het paard. Om een goede behandeling van, en revalidatie na, een hoefprobleem te kunnen bieden, is het vaak nodig om regelmatig, soms zelfs dagelijks, bij te sturen. De behandelingen van Hoefspecialist Klaas Feuth omvatten orthopedische ondersteuning doormiddel van het toepassen van hoefcorrecties, waar nodig het aanmeten van passende hoefbescherming, het bieden van een passend bewegingsschema, aangevuld met individueel afgestelde voeding en supplementen. In onze visie op revalidatie de bewegingscomponent zelfs het meest belangrijk. Neem voor mogelijkheden en prijzen contact met ons op: info@hoefgezondheid.nl

Opname

In onze hoefrevalidatiefaciliteit is ruimte voor uw paard om opgenomen te worden voor een langdurig revalidatietraject (minimaal 3 maanden). Revalidatie omvat behandeling, hoefbescherming, voeding en beweging.

Second opinion€65,-

Heeft u twijfels over de diagnose van een hoefprobleem of wilt u graag een deskundige de hoeven van uw paard laten beoordelen? U kunt voor een second opinion bij ons terecht.

Ice-Spa Therapy

Wij beschikken over een Ice-Spa boot voor zowel kortdurende intensieve koeling na het leveren van een sportprestatie als langdurige ijstherapie bij een hoefprobleem zoals hoefbevangenheid.

Losse behandeling€50,-

U kunt met uw paard bij ons op locatie terecht voor een specialistische hoefbehandeling. Zowel voor onderhoud als behandeling van een hoefprobleem.

Low Level Laser Therapy€25

Behandeling met de verschillende Low Level Laser instellingen met RevitaVet behoren tot onze mogelijkheden. U kunt met uw paard voor deze behandeling bij ons op locatie terecht.

Horsepower Plate

Sportpaarden met een hoefprobleem verliezen in een langdurige periode van rust snel spiermassa. De Horse Power Plate biedt hier uitkomst.