Vettec

Vettec biedt verschillende oplossingen met 2componentenlijm, met vettec kan je diverse hoefbescherming verlijmen aan de hoef, maar ook kan vettec goed alleen gebruikt worden bij hoefreparaties, standveranderingen en gevoelige zolen.

Zoals in mijn artikel over hoefverzorging bij veulens te lezen is, is juist de stand van deze jonge dieren zo belangrijk. Eventuele standafwijkingen progameren problemen op latere leeftijd in, dus vandaar is dat zo belangrijk.
Met Vettec Superfast zijn gemakkelijk deze standafwijkingen te corrigeren.
Paarden met gevoelige zolen zijn vaak geholpen met Vettec Sole-Guard.

Hieronder vind u een kleine serie foto’s van een hoefreparatie. Dit paard had een hoefscheur welke maar niet weg wilde gaan.
Als eerste stap heb ik de totale scheur weggehaald, met een mesje en dremel. Je ziet tijdens het weghalen de scheur in de hoef zelf verschillende kanten opgaan. Je moet er echt zeker van zijn dat al het aangetaste materiaal weg is, omdat er snel bacterien en schimmels in kunnen gaan zitten.

Voordelen van de vettec producten zijn dat ze heel erg snel uitharden, dus geen uren met het been omhoog staan (je weet hoe moelijk dat kan zijn) maar zo kan je de hoef met gebruik van Sole-Guard binnen een minuut na aanbrengen, wat overigens ook gemakkelijk gaat, al weer neerzetten. Na enkele minuten is de bescherming totaal uitgehard.
Heeft u een paard met bepaalde probleemhoeven, of heeft uw veulen een afwijkende stand, neem dan contact met mij op, ik heb inmiddels ruime ervaring in het gebruik van vettec producten