Imprint sport

imprint_beslagHoefijzers zijn lang de beste oplossing geweest voor hoefbescherming bij paarden voornamelijk in de topsport. Er kleven wel een aantal grote nadelen aan de hoefbescherming in de vorm van een ijzer, zoals het gewicht, het niet schokdempend zijn, en de flexibiliteit van de natuurlijke hoef tegen gaan.
In de sport en topsport vragen we erg veel van het paard en de hoef, de enorme krachten, de extremen bewegingen, korte wendingen, alles staat of vald bij een gezonde hoef of een goede hoefbescherming, wanneer het niet meer met de blote hoef kan.
imprint_verbindingGelukkig heeft de wetenschap niet stil gestaan en zijn er veel nieuwe materialen bijgekomen, ook in de hoefbeschermingswereld, zo werk ik tegenwoordig met het imprint beslag afkomstig uit engeland. enkele voordelen hiervan zijn dat het niet genageld hoeft te worden (beslag is dus niet helemaal het juiste woord), ondanks dat het niet genageld is zit het toch nagelvast in tegenstelling tot andere plakvarianten, dit komt door de unieke verbinding zie foto.
Daarbij komt dat het extreem lichtgewicht is en flexibel is in drie dimensies en daarme volledig meegaat in de beweging van de hoef, het hoefmechanisme en de schokdemping.
Dit beslag is ideaal voor sportpaarden in de eventing, dressuur, springsport en endurance, bovendien is er een optie met stiftgaten.