Klaas Feuth, hoefspecialist

NO FOOT NO HORSE is een alom bekende uitspraak, ik wil hier aan toevoegen: NO TEAM NO SUCCES 

Voor een goed resultaat is het altijd van belang dat verschillende specialisten goed samenwerken. In de 10 jaar dat ik als hoefspecialist werkzaam ben heb ik een aantal zeer kundige specialisten om mij heen weten te vinden, ik deel deze daarom graag met jullie!

Ingrid van der Heijden, paardenfysiotherapie

Ik ken Klaas al langere tijd. Hij heeft mijn ‘probleempaard’ met een ernstige blessure uitermate goed begeleid en haar letterlijk op de been gehouden. Daarnaast werk ik erg fijn met hem samen, omdat we beiden constant zoeken naar de beste behandeling voor paarden en voortdurend up-to-date willen blijven van de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied.

Mijn doel is het optimaliseren van het paardenleven. Vanuit de humane fysio – en manuele therapie ben ik erg gedreven in het opsporen van stoornissen in het bewegingsapparaat. Dat kan bijvoorbeeld een subtiele verandering zijn in de houding van een paard, afwijkende bewegingen tijdens het rijden of ernstigere problemen.

Samenwerking tussen verschillende disciplines kan ervoor zorgen dat uw paard in goede conditie blijft, of dit niveau zelfs een stapje hoger tillen. Als dierenfysiotherapeut zie ik vaak dat problemen bij (sport)paarden voorkomen kunnen worden door een regelmatige check, bijvoorbeeld op souplesse. Soms zijn subtiele veranderingen op het eerste gezicht niet ernstig, maar zorgen ze op de lange termijn wel voor problemen. Daarom is het belangrijk om het paard als geheel te onderzoeken op afwijkingen in gewrichten, spieren, banden en bewegingsketens.

De stand van de hoeven kan een goede indicatie zijn voor afwijkingen in het bewegingsgedrag. Een verkeerde positionering kan zelfs problemen veroorzaken. Een goed team rondom uw paard, dat afwijkingen tijdig signaleert en waar mogelijk verhelpt, is een investering in de toekomst. Wilt u ook het beste uit uw paard halen en bent u benieuwd wat ik hierin kan betekenen? Stuur dan vrijblijvend een berichtje naar ingrid@stablefysio.nl.

 

Mireille den Hoed, instructrice

Scheve paarden hebben ongelijke hoeven, ongelijke hoeven zorgen voor lichamelijke problemen en vice versa. Scheefheden en ongelijke hoeven kom ik in de praktijk heel veel tegen, als hoefspecialist is het vaak onmogelijk om deze zonder hulp van anderen goed te krijgen. De meeste paarden hebben een zekere scheefheid net als wij vaak rechts- of linkshandig zijn. De scheefheid van de ruiter bovenop de scheefheid van het paard zorgt vaak voor nog meer problemen. Mireille den Hoed is zeer kundig in het revalideren van probleem gevallen en daarnaast is zij een super instructrice en kan zij helpen dat de problemen niet weer terugkomen.

Linda van Diepen, dierenarts Horse in Motion

Linda Kroes- Van Diepen studeerde in 2005 af in de diergeneeskunde. Tijdens en na haar studie leerde ze veel door bij verschillende dierenarts praktijken te werken. Ze concludeerde dat de reguliere diergeneeskunde niet altijd het juiste antwoord had voor bepaalde problemen bij paarden. Paarden hebben veel verschillende bewegingsproblemen die meer nodig hebben dan reguliere medicijnen. Ze besloot haar kennis verder uit te breiden en heeft nu diploma’s in osteopathie, chiropractie, sportmassage (Jack Meagher methode), cranio sacraal, acupunctuur, paardrij instructie en lasertherapie. Haar doel is om met al deze kennis zo compleet mogelijk behandelingen en advies te geven aan zowel paard als ruiter.

De dierenarts

Voor heel veel hoefproblemen is een nauwe samenwerking met de dierenarts nodig. Ik werk zeer graag samen met uw eigen dierenarts.
Denk bijvoorbeeld aan het maken van röntgenfoto’s, bloed onderzoek etc.