Hippotech

hippotechEnige jaren ben ik bezig met kunststof hoefbescherming, zoals hoefschoenen maar ook vernagelbaar beslag.
Toch bleek het telkens niet ideaal, tot ik verlijmbaar kunststof hoefbescherming tegen kwam, de glue on shoes van hippotech.

Nadelen van veel kunststof beslag is dat er bij het landen veel krachten op de verbinding tussen hoef en hoefbeslag komt, daarom wordt geadviseerd alle nagel gaten te gebruiken en wat dikkere nagels te gebruiken. Eigenlijk dus meer schade toebrengen aan de hoefwand.
Verlijmbare varianten hadden als nadeel dat ze niet optimaal blijven zitten, dat komt doordat verlijmbare kunststof hoefbescherming vergelijkbaar is met een sticker, als je een beginnetje hebt trek je het er zo vanaf, en weer worden de meeste gelijmd aan de onderkant van de hoefwand, zodat er weer al die krachten op de verbinding komen.

Maar ik heb de meest ideale kunststof hoefbescherming gevonden:
Kunststof hoefbescherming welke 24 uur per dag bescherming biedt, dat lijkt overbodig, omdat verreweg de meeste paarden zonder permanente hoefbescherming kunnen. Maar toch is deze mannier van hoefbescherming voor sommige paarden de tijdelijke oplossing.
tijdelijk, want de meeste paarden hebben deze hoefbescherming mits goed bekapt niet meer nodig.

Ik werk met de glue on shoes, deze worden niet aan de onderkant verlijmd, maar met een lijm variant, die ook in ziekenhuizen gebruikt wordt, gelijmd aan de buitenzijde van de hoefwand, doormiddel van een flexibele kraag. De lijm grijpt niet in de hoefwand, maar hecht alleen op het oppervlak. En zal dus niet schadelijk zijn voor de hoef, en wanneer deze losgemaakt wordt ook geen stukken hoef meenemen, dat in tegenstelling tot vele lijmsoorten die gebruikt worden in de hoefbescherming, zij trekken zich vaan in de hoef in.
Doordat de bescherming alleen aan de buitenwand vast zit, doormiddel van een flexibele kraag heeft de hoef nog alle ruimte tot beweging op het kunststof.
Ik gebruik van hippotech de hippobleu kunststof hoefbescherming, deze geeft ondersteuning aan de straal, precies zoals dat met blote voeten ook gebeurd.
Paarden die wat gevoelig zijn zullen zich hierop heel prettig voelen en een zekere pas krijgen. Waardoor de doorbloeding soms nog beter werkt dan wanneer het paard gewoon op blote voeten had gelopen, daarnaast ondervind de hoef geen slijtage van de ondergrond, wat geeft dat de hoef vaak redelijk snel gaat groeien.
De duurzaamheid van dit kunststof is wel te vergelijken met hoefijzers, het kan zo’n 8 weken blijven zitten. In sommige probleem gevallen is het soms wel raadzaam om na 4 weken het er even af te halen de hoef te bekappen en de zelfde glue on Shoes weer te gebruiken.

Mocht u het idee hebben dat deze hoefbescherming de oplossing voor uw paard is, neem dan gerust contact met mij op.