Orthopedisch

Hoefproblemen en probleem hoeven zijn mijn passie.
Ik zoek graag bij elk probleem een passende oplossing.

Er zijn tal van orthopedische oplossingen mogelijk, maar ik zal altijd bij de basis beginnen. Een goede bekapping is altijd de basis, wanneer er naast deze bekapping meer nodig is dan help ik u graag verder.

Hippotech

Wanneer een paard (tijdelijk) permanente hoefbescherming heeft is een door mij vaak gekozen optie een plastic”ijzer” met een speciale flexibele kraag. Deze is ontwikkeld door Hippotech, maar de kraag kan ook gebruikt worden bij andere kunststof beslag varianten.
Groot voordeel is dat er dan nog niet genageld hoeft te worden, en het kunststof het hoefmechanisme niet beperkt.
Waarom ik vaak voor deze vorm kies is omdat het redelijk makkelijk toepasbaar is en bovendien niet al te duur.

Custom made

Het wil ook voorkomen dan er geen bestaand schoentje beschikbaar of voor handen is wanneer een veulen geholpen moet worden. Ik heb van zowel Dallmer als Imprint veel mogen leren, en voldoende ervaring om standaard veulenschoentjes aan te passen dan wel het geheel zelfstandig maken van een extensie op maat.

Veulenschoentjes

Dallmer heeft een aantal veulenschoentjes voor verschillende standafwijkingen die bij veulens voor kunnen komen. Ik heb ruimschoots ervaring in het behandelen van veulens met zulke stand afwijkingen. Ik kies heel graag voor de standaard schoentjes van Dallmer in dit proces

Imprint

Imprint heeft naast de thermoplactic repair granules ook een kunststof”ijzer” wat niet gezien moet worden als iets wat aan de hoef gemaakt wordt, maar meer als verlenging van de hoef zelf. De verbinding en het materiaal zorgen ervoor dat de hoef normaal kan functioneren en toch wanneer nodig beschermd kan worden.

Imprint Repair

Imprint is een thermoplastic, de plastic granules worden zacht in heet water, waarna ik er een hoef reparatie of reconstructie mee kan maken.
De repair granules worden in tegen stelling tot 2 componentenlijm niet warmer tijdens het uitdrogen. Na het uitharden heeft het plactic dezelfde eigenschappen als het hoefmateriaal.
Belangrijk bij dit soort reparaties etc is het schoon werken, sluit ik bacteriën in dan kan de schade groter worden dan deze aanvankelijk was. Ik heb hier ruimschoots ervaring mee en heb de kunst mogen leren van de ontwikkelaar zelf: Andrew Poynton FWCF

imprint